Unii mă știu ca fotograf. Alții, ca unul care scrie despre teatru și film. Unii mă întreabă dacă a nins la Șureanu, în timp ce alții vor să știe pe unde pot călători prin Alba. Și le răspund.

Sunt Rareș, mă semnez cu Florian-Rareș Tileagă și sunt – în ciuda multor ironii – un fel de one-man-army, adică totodată jurnalist de călătorii, critic de film și de teatru, monitor schi și fotograf. Cu acte în regulă pentru fiecare scrânteală în parte. Și cu sacrificii de somn pe care numai eu le știu.

Rares Tileaga

Problema e că cei care mă întreabă de zăpadă nu vor să știe de ultimele spectacole ale lui Dabija, tot așa cum cei care vor să citească, la cald, despre TIFF, nu au neapărat chef să vadă Cetatea Câlnic. Dar m-am jucat cu focul, am sfidat toate avertizările „amicale” („bă băiatule, fii cuminte că n-o să citească nimeni...”) și am creat un site atât de prolix precum Pași Liberi, din simplul motiv că toate aceste domenii aparent incompatibile – film, teatru, schi, turism, viață – au un numitor comun: libertatea de mișcare. Libertatea la cinema, în sala de teatru, pe pârtie, pe cărări de munte și în viață.

Concret, vei găsi aici articole despre toate astea. Pași Liberi e un loc în care, citind despre film, dai click și pe schi. Și, citind despre turism, dai click și pe teatru. E site-ul care îți pune filmul în brațe, teatrul pe genunchi, clăparii în picioare și rucsacul în spate. Fără mișcare suntem falși. Fără libertate suntem triști. Fără idei suntem mici. Bine ai venit pe site-ul celor care nu vor să fie falși, triști și mici.

TOP